Content för affiliatemarknadsföring

Vad är affiliatemarknadsföring?

Affiliatemarknadsföring, eller affiliate marketing som ofta används även på svenska, går ut på att tillhandahålla hemsidor som kan fungera som annonsplatser. Ett så kallat annonsnätverk. Dessa sidor bör uppdateras kontinuerligt för att hålla sig aktuella i sökmotorerna och fortsätta att dra trafik till dem som betalat för annonserna. Annonsnätverk omsätter därför mycket text.

Vad vi erbjuder är helt enkelt bra priser på bra texter som passar i annonsnätverk.

Texters kvalitet blir mer och mer betydelsefullt

Teamwork ger dig bäst resultatHittills har branschen dominerats av ett par stora aktörer som klarar att massproducera produktbeskrivningar och andra enklare texter där kraven inte är så höga. Nu har dock sökmotorerna blivit mer sofistikerade och vi går mot en marknad där textkvalitet spelar en större roll än tidigare.

Det håller inte längre att mata på med så många keywords som möjligt, utan de måste vara väl integrerade i texterna. Texterna måste dessutom ha ett intressant och unikt innehåll som är relevant i relation till målgruppen. Amatörmässiga direktöversättningar kommer heller inte att rankas lika högt som välgjorda översättningar.

Det har helt enkelt blivit lite svårare att lyckas med affiliatemarknadsföring, samtidigt som potentialen är större än någonsin. Bra texter leder alltså till att sidor rankas högre i sökmotorerna, och till ökad konvertering.

Vad kännetecknar en bra text för en affiliatesajt?

Att förklara varför en sida online rankas som den gör är egentligen en hel vetenskap. Google använder mycket avancerade algoritmer där över 100 faktorer spelar in. Man kan säga att tillförlitlighet och relevans är vad som i första hand bedöms. För att sökmotorer ska gilla en text krävs det alltså att sökorden och innehållet bygger på research. Texterna måste spegla vad läsaren vill veta, eller kan tänkas bli intresserad av.

Kvaliteten på sidan där texten publiceras är också av betydelse. Utöver det kan man ställa samma krav som på vilken text som helst. Den bör besvara de frågor som läsaren kan tänkas ha och samtidigt vara intressant, logiskt sammanhängande och välskriven. Då kommer den att passera som tillförlitlig och relevant när den värderas av sökmotorn.

Det är lätt att hålla med om att det är detta som gör en text bra.

Men det krävs en skicklig skribent för att leva upp till det.

Keyword research är ett hantverk som kräver kunnande och särskilda verktyg. Vi har stor erfarenhet av att använda dessa och vi håller oss hela tiden uppdaterade kring vad som krävs för att leverera sökordsoptimerade texter. Googles algoritm utvecklas ständigt. Exakt vad det är som avgör hur sidor rankas är information som Google hemlighåller, men det går att göra goda bedömningar utifrån den information de väljer att släppa, om man hela tiden håller sig uppdaterad.

Så kan vi hjälpa dig med din affiliatemarknadsföring i Sverige och andra länder

Vi kan åta oss stora uppdrag, gärna sådana som innebär att text produceras på flera språk parallellt. De faktum att vi sysselsätter färre, men mer erfarna skribenter som har skrivande som sin heltidssyssla, innebär att vi kan arbeta i projekt där det är ett krav att texterna ska vara något utöver det vanliga. Eller helt enkelt leverera högre kvalitet än du kanske är van vid om du har ett annonsnätverk och sedan tidigare beställer texter till dina sidor.

Vid behov kan vi handplocka skribenter så att du får någon som passar för just den typ av text som du behöver. Oavsett om det handlar om mode, casino, inredning, ekonomi eller teknik är det givetvis en fördel för dig om texten författas av någon som har mer än allmänna kunskaper om ämnet och goda färdigheter i målspråket.

Lägg din tid på ditt expertområde istället för på content

Att texterna har en hög nivå redan från början innebär att du betalar mindre och får snabbare leveranser, eftersom ingen extra tid går åt till att skicka feedback, vänta på ändringar eller editering. Det ger dig mer tid att lägga på ditt eget expertområde.

Om du är erfaren inom affiliate marketing kan vi skriva texter utifrån dina riktlinjer. Om affiliatemarknadsföring och annonsnätverk är nya områden för dig kan vi se till så att varje enskild text har just de sökord som behövs för att den ska rankas så högt som möjligt och attrahera rätt målgrupp.

Kontakta oss så kan vi diskutera samarbetsformer samt de språk som du är i behov av.