Content för länkbygge

Ett företag vars sida rankar högre än konkurrenterna har en mycket stor konkurrensfördel och länkbygge är ett av de viktigaste verktygen för att uppnå detta.

Sökmotorerna noterar helt enkelt att många bemödat sig om att länka till sidan. Det gör att den kommer att placera sig bättre i sökningar än sidor som färre länkar till. Aktuella länkar på sidor med nytt och relevant material är värda mer än gamla länkar på sidor med ett innehåll som inte alls matchar innehållet på målsidan.

Länkbygge är alltså inget man gör en gång och sedan är klar med. Det är snarare som att klippa håret, det behöver göras om då och då. Med en bra grund räcker det med underhåll med jämna mellanrum.

Kort om länkbygge

En bra länk ska vara en brygga som förbinder två sidor utan att det blir krystat, hur olika sidorna än är. Det är inte bara det att en dålig länk inte kommer att dirigera besökare till sidan du vill leda trafik till, den kan rentav motverka sitt syfte. Att slarva är inte bara slöseri med resurser utan det kan faktiskt leda till att Google slutar att indexera sidorna helt och hållet.

För att sökmotorer ska hålla sig relevanta måste de leverera träffar i form av trovärdiga sidor som håller hög kvalitet. Att skriva sökordsoptimerad text på rätt sätt handlar därför om att få med väl valda sökord utan att de stör den språkliga rytmen i texten eller gör den mindre trovärdig.

Att tänka på gällande ankartexten

Orden som är länkade, alltså ankartexten, har två syften:

  1. Berätta för sökmotorerna vad som finns på sajten det länkas till
  2. Berätta för läsaren vad de kommer att hitta på sidan om de klickar på länken

Ankartexten måste alltså vara både informativ, korrekt formulerad och väcka läsarens nyfikenhet. Statistiken visar tydligt att ankartexter som “klicka här” ytterst sällan leder till att någon besöker sidan som det länkas till. Dessutom berättar den inte vad sidan innehåller.

Bland medarbetarna på Contentonline.se finns ett par av Sveriges mest erfarna länkbyggare och vi hjälper dig gärna att ta fram den content du behöver för att dina länkar verkligen ska göra skillnad!

För dig som jobbar med länkbygge

Du som själv arbetar med att skapa trafik till hemsidor vet att det är ett särskilt hantverk som kräver att du håller dig uppdaterad kring vad som fungerar i sökmotorerna. Deras algoritmer förändras hela tiden och det som konverterade igår gör det kanske inte idag. Vi kan ge dig möjlighet att fokusera på just detta genom att skapa högkvalitativt, och i sammanhanget relevant, innehåll online. När du anlitar oss kommer dina länkar att passa in på ett naturligt sätt och motivera läsaren att klicka sig vidare.

Har du ett annonsnätverk med bloggar?

Ofta är det tydligt att en kommersiell blogg består av inlägg som skrivs av flera olika skribenter som knappt ens satt sig in i vad bloggen egentligen handlar om. Det blir ett lapptäcke av olika stilar där man saknar den där röda tråden som är själva poängen med att följa en blogg.

Vi kan hjälpa till med att bygga upp annonsnätverk med sidor som besökare inte bara hamnar på av en slump utan som är värda att återkomma till. Detta eftersom de har ett intressant innehåll och en tilltalande ton.

En lyckad länk är en rekommendation som även Google sätter värde på

Rekommendationer i form av länkar väger tyngre om de återfinns på en sida med ett innehåll som är relevant i relation till innehållet på den sida som de länkar till. Ännu tyngre väger de om det finns länkar även till denna sida från andra sajter.

Den som verkligen vill satsa på marknadsföring online kan alltså behöva bygga hemsidor med  länkar i flera steg. Det kan låta som ett stort arbete, men det är i själva verket ett mycket tids- och kostnadseffektivt sätt att arbeta med marknadsföring på.

Anlitar du oss på Contentonline.se kan du inom några dagar ha ett stort antal texter redo att publicera på dina sajter. Dessa kommer inte bara innehålla länkar till det du vill marknadsföra, utan de kommer vara intressanta att läsa. Detta bidrar till att du vinner många placeringar i sökmotorerna.

Så kan vi hjälpa dig med ditt länkbygge

Vi jobbar ofta med kunder som har massor av domäner som de vill fylla med content för sina kunders räkning. Annonsnätverk helt enkelt. Om du saknar ditt eget annonsnätverk kan vi tipsa om samarbetspartners.

Om du istället vill börja från grunden och bygga upp ditt eget annonsnätverk hjälper vi gärna till. Då kan du fritt använda dina domäner för till exempel brand awareness och affiliate marknadsföring.

Vi förser då domänerna med en grund, och kan underhålla dem med ny content, och se till så att det du vill marknadsföra omnämns utan att det blir krystat. Vi kan underhålla obegränsat antal sajter löpande, på ett 20-tal språk, utifrån dina behov.

Relaterade länkar

Många gånger räcker det inte bara med länken till sidan du vill marknadsföra, utan du behöver relaterade länkar. Detta är länkar till nyhetsartiklar eller organisationer som är relaterade till ämnet, utan att konkurrera med den faktiska sidan. Vi är experter på att hitta relaterade länkar för alla typer av ämnen, något som blir allt svårare då många stora dagstidningar inte längre erbjuder gratis läsning online.

Sidan du länkar till måste hålla hög kvalitet

Många som spenderar mycket pengar på Google Ads och länkbygge förbiser själva utgångspunkten för arbetet; sidan som trafiken ska dirigeras till. Om målsidan behöver en genomgång så är det inget problem för oss, vi kan skriva SEO-texter som hjälper dig att konvertera besökare till kunder.

Kom till din fulla rättVi på Contentonline.se skiljer oss lite från flera av våra konkurrenter genom att kunna presentera företag och varumärken så att de kommer till sin fulla rätt. Med öga för detaljer och förmågan att anpassa texterna till varje enskild målgrupp jobbar vi precis som en vanlig reklambyrå. Skillnaden är att vi kan jobba snabbt, även med stora textvolymer, om uppdraget handlar om länkbygge och affiliatemarknadsföring.

För Google är det ett problem att många länkar idag leder till undermåliga sidor. En sökmotor måste kunna presentera länkar som verkligen är relevanta, annars kommer vi att sluta använda dem. I framtiden kommer det att bli allt viktigare att länkbygge skapar värde för den som klickar på länken och sökmotorerna kommer att bli allt bättre på att värdera sidor och länkar.

Kontakta oss för prisförslag

Vi på Contentonline.se är måna om att det länkbygge som vi arbetar med bidrar till bättre resultat för träffar i sökmotorerna. Vårt mål är givetvis att öka trafiken till sidan, men även att nå ut till “rätt” kunder snarare än att “spamma internet”. Om det här låter som en arbetsmetod som passar dig så är du välkommen att höra av dig direkt!