Texter som kräver expertkunskap

Kommunikation online och text skriven till er hemsida kan delas in i två kategorier:

  1. Web content som hjälper potentiella kunder att hitta till er hemsida från en sökmotor
  2. Texter på hemsidan som övertygar besökaren om att ni är rätt företag för dem

Dessa delar går givetvis ihop till viss del, men generellt kan man säga att produktbeskrivningar och annan text som byts ut eller uppdateras ofta hör till den första kategorin. Din företagspresentation och andra viktiga texter av mer statiskt karaktär hör istället till den andra kategorin. Denna typ av kommunikation online väljer vi att kalla texter som kräver expertkunskap.

Den mesta content som skrivs för webben hör till den första kategorin, men vi på Contentonline.se kan hjälpa er med båda delarna så att er kommunikation online håller en genomgående god ton som tilltalar er målgrupp.

Utöver dessa texter finns det även annan typ av skriven kommunikation som är viktig i er profilering och som ställer särskilda krav.

Om du har ett uppdrag som passar en erfaren kommunikatör, journalist, researcher, översättare eller copywriter så har vi rätt medarbetare för jobbet!

Contentonline.se levererar sökordsoptimerade kvalitetstexter

Från oss på Contentonline.se kan du förvänta dig SEO content med ovanligt hög kvalitet. Vi hjälper även dig som behöver material som du vill lägga lite extra krut på. Vi kan alltså erbjuda samma typ av kommunikation online som reklam- och kommunikationsbyråer arbetar med och dessutom se till så att de är sökordsoptimerade enligt konstens alla regler.

Gränserna mellan traditionella reklamtexter och SEO-text håller på att suddas ut. All reklam, eller alla budskap överhuvudtaget, måste ha ett högt SEO-värde för att inte försvinna obemärkt online. De måste också hålla en högre kvalitet än du kanske är van vid om du tidigare köpt in eller arbetat med contentprodukter. Det är en följd av hur sökmotorernas algoritmer utvecklas och i linje med hur till exempel Google vill att deras sökmotor ska fungera. Välj en textleverantör som hängt med i denna utveckling och som är redo att tackla utmaningen!

Exempel på contentprodukter där textkvaliteten är helt avgörande

Marknadsföringsmaterial till hemsidan

Texter som de flesta besökare på en hemsida kommer i kontakt med och som inte byts ut särskilt ofta är viktiga! Visst är det synd med en språkligt och innehållsmässigt torftig text om något som är viktigt för ert företag? Då tappar läsaren genast förtroende för varan eller tjänsten som texten handlar om.

De flesta som sysslar med försäljning i fysiska butiker inser att det är viktigt att presentera produkter på rätt sätt. Verktygen du använder för att sälja online är text och design. Det är med det skrivna ordet du möter kunderna och att göra det på helt rätt sätt kräver expertkunskap.

 

Kontakta oss på Contentonline.se om du vill satsa lite extra på er kommunikation online och de viktigaste texterna på er hemsida, och dessutom se till så att de är fullt sökordsoptimerade.

Företagsbeskrivningar och presentationer

Kvaliteten på företagsbeskrivningar varierar kraftigt på nätet. En van skribent kan hjälpa er att skapa intresse kring ert varumärke. Det handlar inte bara om att behärska språk och grammatik utan om att se vilka berättelser och vilken information som är värd att lyfta fram och som skapar samhörighet mellan företaget och kunderna.

Exempel på när kommunikationen inte är så bra

Företagsblogg

En blogg kan fylla många funktioner. Att posta inlägg regelbundet innebär att hela hemsidan håller sig aktuell i sökmotorerna samtidigt som varje blogginlägg i sig är en möjlighet att rikta uppmärksamhet mot en viss produkt eller något som är av betydelse för ert företag.

Blogginlägg är tacksamma för delningar i sociala medier och kan handla lika mycket om att skapa “brand awareness” som om att marknadsföra produktnyheter. Vi åtar oss gärna att uppdatera er företagsblogg regelbundet utifrån ämnen som passar er profil.

Rapporter, broschyrer, avtal och andra viktiga dokument

Vi kan hjälpa er med texter som ska vara aktuella länge och som kanske ska spridas både online och i tryckt format, på mässor och i andra sammanhang. PDF-filer som är åtkomliga på hemsidan och som kan laddas ner av kunder och andra intresserade är ett exempel. Detta är ett format som kräver känsla för vad som fungerar lika bra i handen på läsaren som det gör online.

Redigering, research, analys

Vi kan bistå med redigering av material som är viktig för din verksamhet och ofta även författa texter som kräver research eller sakkunskap. I vårt nätverk finns skribenter med bakgrund i flera branscher, som klarar uppdrag som går mer på djupet och kräver större analytisk förmåga.